Може да е късно, но възмездие винаги има.
Дата: 30/03/2013

 През 2010г Сашо Константинов, роден 91ва година от София, залага телефон Нокия за 100лв в заложна къща в кв."Красна поляна" гр.София. Няколко дни по-късно полицаи от 3то РПУ, изземват телефона със странен протокол за "Доброволно предаване", в който пише, че веща "БИ МОГЛА ДА ИМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ" . Както често става, случая потъва в мъгла,  въпреки няколкото посещения в районното на адвокат на заложната къща.

   Възползвайки се от изрична клауза в Заложния билет, Заложната къща завежда дело срещу залогодателя и  го осъжда за заплати сумата от 300 - троен размер на заема, ведно с лихвите , таксите и адв. хонорар. Образува се изпълнително дело при частен съдия изпълнител.  В началото се оказва, че залогодателя няма нищо на свое име, живее с родителите си и събирането на парите е безнадежно. Минават почти 3 години без резултат, но извднъж през март 2013 се намира банкова сметка на залогодателя с достатъчно пари в нея да покрият набъбналото му до над 800 (ОСЕМ СТОТИН) лева задължение.  

  При раздухването на случая беше установено, че въпросния Сашо Константинов, дори няма регистрация в МВР за съответния случай.  Телефона уж бил на негов приятел, отнели  го от  заложнатата къща, а срещу него не е образувано  нищо, случая е потънал.

   Уважаеми колеги, ако сами не си помогнем срещу измамниците, няма да получим справедливост. Асоциацията вече има богат опит в осъждането по граждански път на измамници- залогодатели.  

Нека не оставяме ненаказани случаите в които сме ощетени !

 « назад
 
Потребителски вход

Потребител
Парола